43280910_10215281988235726_4492805081770491904_o

Γιώργος Μάρας

Ποιος είμαι…

Δεν θέλω να σας περιγράψω την αγάπη μου για την φωτογραφία και την κινηματογραφία σαν ένα κατόρθωμα, όπως οι κλασικές ιστορίες που μπορείτε να διαβάσετε παντού ότι “είμαι ο καλύτερος φωτογράφος & κινηματογραφιστής” και ότι “ είμαι δεύτερη γενιά φωτογράφος και έπιασα πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή στην ηλικία των 8 και ότι ο πατέρας που ήταν φωτογράφος και με μύησε στα άδυτα μυστικά μονοπάτια της φωτογραφίας … διδάσκοντας μου στο σκοτεινό θάλαμο “πως να βλέπω το φώς” και να το μεταφέρω στο φωτογραφικό χαρτί και… άλλα τέτοια κλισέ! (νομίζω ότι δεν σας ενδιαφέρουν!) Αλλά θα σας πώ ότι με δίδαξε, πώς να έχω μέσα μου, την ανθρωπιά, την αγάπη, την καλαισθησία, την ομορφιά.. ,έτσι ώστε να γίνει βίωμα μου. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια τεραστία σχολή για εμένα που με έκανε πάνω από όλα καλύτερο άνθρωπο και να μπορώ βλέπω τον κόσμο από εκεί που δεν μπορεί να τον δεί άλλος, με τη διαφορετική ματιά του καλλιτέχνη της ζωής .Έτσι έμαθα πώς να μπορώ να βρώ την ομορφιά όπου και να κοιτάξω, καταγράφοντας μέσα από τον φακό μου όμορφους ανθρώπους με συναισθήματα και όχι άψυχες φιγούρες με ωραία ρούχα και στολίδια. Άρχισα πρώτα με την φωτογραφική καταγραφή των γεγονότων και αργότερα, πειραματίστηκα με την καταγραφή της κινούμενης εικόνας (κινηματογράφηση)

Ούτως ή άλλως, τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά μου έργα μιλάνε πιο έντονα από αυτό το απλό κείμενο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, διότι σας μιλούν κατευθείαν στην καρδιά για τα συναισθήματα όπως: η αγάπη, το άγγιγμα, το δάκρυ της χαράς, το σκίρτημα ,το φιλί (σαν την πρώτη φορά), που έχουμε καταφέρει να αποτυπώνουμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με πάρα πολλά ζευγάρια και τις οικογένειες τους.

Νομίζω ότι αυτό που θα θέλατε να σας περιγράψω είναι ότι στο δικό μου γάμο με την Αθανασία βρέθηκα στην ακριβώς ίδια θέση με εσάς. Δεν ήθελα έναν απλό καταγραφέα που να κάνει την καταγραφή του γάμου μου (σαν δουλεία – αγγαρεία) λές και είναι ένας από τους συγγενείς… Ήθελα να ακούσει “τι θέλαμε να πούμε”… Αλλά τελικά δεν άκουσε.

…Αυτό το γεγονός μας έκανε να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο προσέγγισης μας και να σκεφτούμε, από την μεριά σας. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και ταυτόχρονος τόσο διαφορετικές από όλους τους άλλους… Θα συμβούν τόσα πολλά καταπληκτικά πράγματα, που αξίζει να καταγραφούν… Έτσι λοιπόν στην βάπτιση του παιδιού μας ακολουθήσαμε τον καινούριο προσανατολισμό μας και είχαμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!! Αντί λοιπόν για αδιάφορες, «φθηνές» φωτογραφίες, ολόιδιες με των άλλων, είχαμε τις καταγραφές που ονειρευόμασταν!!!

Αυτό αποτελεί την εγγύηση μας προς εσάς, επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα σας ακούσουμε δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά σας!!

Όταν δεν επεξεργάζομαι φωτογραφίες και film (για άπειρες ώρες στο υπολογιστή) και δεν φωτογραφίζω & κινηματογραφώ, είμαι πατέρας (ενός παιδιού), είμαι σύζυγος , παίζω μουσική, αθλούμαι έντονα ,εξερευνώ την φύση, διαβάζω βιβλία (κυρίως φιλοσοφία), γίνομαι πιο παιδί από ίδιο μου το παιδί, βλέπω ταινίες, συμμετέχω σε έξι συλλόγους, αγαπάω τα ζώα, είμαι φυτοφάγος ,μου αρέσει να ταξιδεύω με οποιοδήποτε μέσο (αεροπλάνο, τραίνο, καράβι, αυτοκίνητο, με τα πόδια και εννοείτε με­­ την φαντασία…)

Δεν ξέρω τι άλλο να σας πώ….

Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι ότι αν διαλέξετε ένα φωτογράφο “στην τύχη“, που βγάζει αδιάφορες, «φθηνές» φωτογραφίες, ολόιδιες με των άλλων, θα χάσετε την επένδυση που κάνατε και δεν θα το ξεπεράσετε ποτέ!!

Γιώργος Μάρας

Tags: No tags